Într-un articol anterior  am discutat despre unul dintre cele mai cunoscute mituri despre slăbit, dar acum a venit momentul să abordăm subiectul dietelor drastice și efectele lor asupra organismului. De ce tocmai acest subiect? Pentru că tot mai multe persoane cad în mrejele dietelor care promit un corp mai suplu în doar 5, 7 sau 10 zile. Sună cunoscut, așa-i?

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată despre o astfel de dietă minune, care te scapă în câteva zile de kilogramele nedorite, indiferent de numărul acestora. Dar după cum am mai spus, ai doar două ajutoare de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Înfometarea, aportul scăzut de nutrienți esențiali și perioadele îndelungate de extenuare nu vor avea nicicând efectele unui stil de viață echilibrat susținut de un plan alimentar corect și antrenamente potrivite.

  • Cum îmi dau seama că am de a face cu o dietă drastică?

    Dacă pe parcursul dietei pe care o ții ți se face foame adesea între orele mesei ori ai restricții alimentare absurde, e timpul să te oprești! Intervalul dintre mese nu trebuie să reprezinte un chin pentru tine, așa cum dieta ta trebuie să alterneze toate grupele alimentare. În caz contrar, întreg metabolismul tău nu va pierde nicio șansa în care să te pedepsească pentru tratamentul pe care i-l oferi.

  • Care sunt efectele unei diete drastice?

    Stările frecvente de extenuare, dereglarea tranzitului intestinal și scăderea tonusului sunt doar primele efecte pe care le vei observa dacă ții o dietă drastică. Însă, la această listă se mai adaugă un factor extrem de important care va fi afectat. Factorul psihologic. Înainte de toate, conștiința ta va fi prima care va reacționa. Primul pas va fi să perceapă mâncarea ca pe un dușman, nu ca pe o sursă vitală. Acest impuls se va manifesta ori de câte ori îți este impus un aliment care nu este pe gustul tău. Apoi, inevitabil, vei ajunge la sentimente de vinovăție și frustrare dacă vei fi tentată să îl înlocuiești. Dietele aprobate de specialiștii în nutriție vor fi întotdeauna concepute pentru a-ți oferi o gamă variată de alimente, alese în funcție de preferințele alimentare pe care le ai. O dietă corectă nu îți impune nicicând un aliment pe care corpul tău nu îl agreează.

    De aceea este mandatoriu ca dieta pe care o ții să fie aprobată de un nutriționist care a studiat în prealabil caracteristicile organismului tău.

Și totuși, cum pot să slăbesc?

Având o dietă echilibrată, bogată în nutrienți, și făcându-ți antrenamentele zilnice după un plan bine stabilit. Iar la aceste două aspecte se mai adaugă motivarea și determinarea ta. Și pentru că echipa NEXT DOOR FITNESS e mereu aici pentru tine, ți-am pregătit câteva tips&tricks despre cum să rămâi motivat atunci când alegi un stil de viață sănătos.

Ce mai aștepți? Noul an a început deja, tu când începi?

Echipa NEXTDOOR FITNESS îți pune la dispoziție planuri alimentare și de exerciții fizice pe care să le aplici sub îndrumarea atentă a specialiștilor noștri în sport și nutriție. Click aici  pentru a afla mai multe!

Testează noua platformă!

Facem cinste cu 3 zile GRATUITE la achiziționarea oricărui pachet GO LIVE, timp în care te poți decide dacă este potrivit pentru tine, fără niciun cost 🙂

Testează serviciile GO LIVE

Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să îți faci cont pe site și să ne trimiți un mail pe [email protected] cu subiect – VREAU SĂ TESTEZ. Ne vedem online!

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online