În toiul nopții, în intervalele dintre mese sau atunci când te aștepți cel mai puțin, tentațiile alimentare îți dau bătăi de cap. Dar știai că pofta de dulce sau alimente nesănătoase poate fi combătută dacă respecți câțiva pași simpli? Dacă în majoritatea timpului gândul îți zboară la prăjituri sau junk food e semn că trebuie să faci o schimbare în stilul tău de viață. Nu doar că te vei simți mai bine, dar întregul organism îți va mulțumi.

Poftele alimentare apar atunci când nu acorzi organismului tău suficiente surse de proteine și fibre, consumi porții prea mici, ești stresat, ai un program haotic sau crești dificultatea antrenamentelor, fără a crește și aportul de calorii zilnice.

Apariția lor este susținută atât de factorii fiziologici, cât și de cei psihologici. Iar pentru a diminua tentațiile alimentare este necesar ca mai întâi să stabilești din ce cauze apar. Dacă ai o alimentație inadecvată, care îți privează organismul de sursele necesare de nutrienți, schimbă-ți planul alimentar. Optează pentru mic dejunuri bogate în fibre și vitamine , prânzuri proteice și sățioase, urmate de cine ușoare. Nu uita de cele două gustări dintre mese când poți servi oleaginoase sau fructele preferate.

Pe de altă parte, dacă programul nu îți permite să gătești în timpul zilei, asigură-te că ți-ai pregătit mesele în seara precedentă. Astfel, nu vei fi tentat să consumi alte alimente pe timpul zilei. Ține cont că în perioadele stresante o alimentație sănătoasă te va ajuta să te concentrezi mai bine și să eviți creșterile bruște în greutate. De asemenea, stabilește care este numărul de calorii pe care trebuie să îl consumi pentru a-ți menține greutatea în parametri optimi. În acest mod vei rămâne motivat să nu te abați de la planurile tale.

Poftele alimentare pot apărea și atunci când nu ești suficient de motivat să schimbi ceva în stilul tău de viață. Începe de astăzi, setează-ți obiectivele și inspiră-te din articolul nostru despre cum să rămâi motivat atunci când alegi un stil de viață sănătos  ori de câte ori ai nevoie de un boost.

  • Hidratează-te suficient

    Pentru a rezista poftelor alimentare este necesar să ai grijă la câteva aspecte ale stilului tău de viață. Hidratează-te suficient. Zilnic. Cei doi litri de apă pe zi nu sunt întotdeauna îndeajuns, mai ales dacă faci antrenamente fizice sau temparaturile sunt ridicate. În plus, poți bea un pahar de apă de fiecare dată când pofta de ceva dulce te tentează.

  • Odihna este cheia succesului

    Stabileste-ți un program de odihnă pe care să îl respecți cu sfințenie. Somnul este important atât pentru recuperarea după antrenamentele fizice, cât și pentru reglarea metabolismului.

  • Nu renunța la carbohidrați

    Înlocuiește carbohidrații simpli (prăjiturile, produsele de patiserie și cele făinoase) cu carbohidrați complecși precum legumele, fructele, cerealele și pastele integrale. Despre aportul de carbohidrați și clasificarea acestora am vorbit pe îndelete aici.

Și nu în ultimul rând, ai încredere în tine! Cele mai frumoase rezultate vin atunci când tu îți ești cel mai bun prieten și te încurajezi constant.

Echipa NEXTDOOR FITNESS îți pune la dispoziție planuri alimentare și de exerciții fizice pe care să le aplici sub îndrumarea atentă a specialiștilor noștri în sport și nutriție. Click aici  pentru a afla mai multe!

Testează noua platformă!

Facem cinste cu 3 zile GRATUITE la achiziționarea oricărui pachet GO LIVE, timp în care te poți decide dacă este potrivit pentru tine, fără niciun cost 🙂

Testează serviciile GO LIVE

Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să îți faci cont pe site și să ne trimiți un mail pe [email protected] cu subiect – VREAU SĂ TESTEZ. Ne vedem online!

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online