De sport e bine să ne apucăm după sărbători, pentru că pentru mulți dintre noi există un plus de motivație atunci. Ne referim la faptul că după sărbători e posibil să existe câteva kilograme în plus pe care să îți dorești să le dai jos rapid, sau dorința de a avea un început nou care să includă stabilitate, echilibru alimentar, viața activă pentru sănătatea generală, însă și pentru a fi în cea mai bună formă fizică.

Antrenamentele trebuie să intre în rutina ta săptămânală, iar studiile de specialitate arată că cele mai bune rezultate le avem când ne antreăm de cel puțin trei ori pe săptămână. Te invităm să citești în continuare motivele pentru care e bine să faci sport, online sau în sală.

Sportul este ideal dacă vrei să slăbești și să ajungi la forma fizică dorită. Ca să slabești și să ai rezultate, nu este obligatoriu să pierzi ore alergând pe bandă, există alternative mult mai eficiente și deloc monotone, antrenamente personale sau de grup, care combină exerciții de tip cardio cu exerciții de tonifiere, la care se lucrează cu propria greutate, sau cu greutăți extra.

Slăbești kilogramele în plus făcând sport, pentru că organismul consumă un număr de calorii atunci când o persoană este sedentară. Prin sport, numărul de calorii consumat crește, iar exercițiile de tip cardio te ajută să arzi mai ușor grăsimile.

Chiar dacă nu ești fan al antrenamentelor cardio în sala de aerobic, există antrenamente de tip group fitness, sau clase de circuit, care combină exercițiile pentru diverse grupe musculare, astfel încât corpul să ardă grăsimile rapid și să tonifieze musculatura. Amintim ca variante de antrenamente, clasele online, pe care le poți face pe platforma Next Door Fitness: pilates, zumba, dance time, circuit, cardio kick, step, fitball si multe altele.

Atenție însă, chiar dacă inițial, doar prin sport, vei slăbi ușor cele câteva kilograme in plus, este absolut necesar să adopți și o dietă echilibrată, care să te ajute să nu depui alte kilograme, deoarece corpul are tendința să ajungă la forma inițială, odată ce se obișnuiește cu mișcarea. Așadar, sportul și dieta sunt împreună cheia succesului pentru a arăta de milioane!

Ca să faci sport și să adopți un stil de viață sănătos, poți începe oricând, indiferent dacă acest lucru se întâmplă după sărbători sau nu, Luni sau în altă zi a săptămânii, în prima zi a lunii sau la mijloc.

În fond, niciodată nu e un moment mai bun de a a începe mișcarea, decât momentul prezent: ACUM!