Când vine vorba de dietă, ideea este una foarte simplă, dar din păcate punerea în practică este mai dificilă. Dacă vrei să pierzi în greutate, să slăbești trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi; dacă vrei să îți păstrezi greutatea trebuie să mănânci numărul de calorii pe care îl consumi; dacă vrei să iei în greutate trebuie să mănânci mai multe calorii decât arzi.

Perfecțiunea nu este posibilă, dar dacă vom urmări perfecțiunea, vom putea prinde excelența
Vince Lombardi

Cel mai important lucru pe care trebuie să ni-l amintim atunci când vrem să alcătuim un plan alimentar corect este că acesta trebuie să fie bine echilibrat în raport cu stilul de viață:

  • 25% Antrenament
  • 25% Nutriție
  • 25% Recuperare( Somn )
  • 25% Psihologic

DIETA – exemplu de meniu pentru o zi

Pentru a alcătui un plan alimentar care să urmărească obiective clare – ce mănânc ca să slăbesc sau ce mânânc să mă tonifiez, trebuie să știi cate calorii consumi zilnic, de câtă energie ai nevoie. Poți să calculezi acest număr de calorii în funcție de anumite formule sau poți să folosesti un ceas smart, care îți poate determina cu aproximație numărul de calorii.

Ideal ar fi să ai 5 mese pe zi la interval de 3 ore una de alta. Având o masă la fiecare 3 ore, corpul nu simte nevoia de a mânca cantități mari la o masă, iar digerarea este mai ușoară când sunt mese mai dese si în cantități mai mici.

Nu uita! Odata începută o astfel de dieta cu 5-6 mese pe zi, nu renunța! Dacă revii la un regim dezechilibrat, corpul va stoca grăsime pentru cazul în care este supus din nou la fluctuații ale orelor de masă.

 

Într-un articol următor vom discuta despre ce să mâncăm ca sa punem masă musculară →urmărește blogul Next Door Fitness

În continuare îți oferim un exemplu de meniu pentru o zi, cantitățile fiind ajustate în functie de necesarul caloric personal, tipul de metabolism și obiectivele fiecăruia.

Mic Dejun Gustare Prânz Gustare Cina
07:00 – 10:00 10:00 – 12:00 12:00 – 14:00 15:00 – 16:00 17:00 – 19:00
Musli fără fructe
Lapte 1.5%
Miere
Suc de portocale
Căpșuni Curcan la cuptor
Orez Brun
Salată (castraveți, roșii, ardei,
salată verde, etc)
Nuci sau
semințe de dovleac

Somon la grătar
Mix legume mexicane

Dacă vrei să obții rezultate corecte, suntem alături de tine. Apelează la un specialist Next Door Fitness în nutriție , care te va consilia și îți va oferi meniuri personalizate online, prin intermediul aplicației ZOOM.  Vei avea suport în fiecare zi de la nutriționist, în caz ca ai întrebări legate de ce să mănânci sau cum să combini anumite alimente.