Mulți dintre noi am auzit despre Granola. Există articole care te îndeamnă să consumi Granola, însă, ce înseamnă de fapt acest produs? Granola reprezintă un amestec de fulgi de ovăz, nuci, semințe și fructe uscate.

Granola este un excelent mic dejun, fiind din ce în ce mai apreciat și cunoscut și în România. Datorita ingredientelor sale, Granola consumat dimineața îți oferă energie și vitamine și te ajută să slăbești. Conținutul ridicat de fibre îți îmbunătățește tranzitul și îți oferă sațietate, așadar reduce senzația de foame.

Dacă nu ai încercat Granola, îți ofer 5 motive pentru care să introduci acest aliment în dieta ta zilnică.

 

 • Are conținut ridicat de fibre

  Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea organismului. Acestea previn constipația și te ajută cu digestia. În plus, consumul de fibre te ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduce senzația de foame – perfect în procesul de slăbire.

   

 • Conține vitamine și minerale

  Consumând granola, îî oferi organismului tău vitaminele B1, B5, B9 si E, dar și minerale precum magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan și seleniu.

   

 • Conține grăsimi sănătoase

  Se tot vorbește despre grăsimile sănătoase și despre importanța lor în dieta noastra. Consumând granola, ai parte și de aceste grăsimi bune, inclusiv atât de importanții acizi grași de tip Omega 3, pe care le iei din nucile și semințele care intră in componența acestui produs. Cool, nu?

   

 • Obții energie la superlativ

  Fulgii de ovăz din granola conțin 70% carbohidrați complecsi, care au proprietatea de a fi metabolizați și absorbiți lent, pe parcursul mai multor ore, adică, în traducere liberă: mai puțină foame. Carbohidratii reprezintă macronutrientul care hrănește absolut toate celulele corpului, inclusiv celula nervoasă, așadar avem nevoie de carbohidrați în dieta noastră.

 • Îmbunătățești aspectul părului și al pielii

  Vitamina E, prezentă în granola, este esențială pentru o serie de procese din corpul nostru, inclusiv pentru cele care împiedică îmbătrânirea prematură și întărirea părului. Vitamine E are puternic efect antioxidant și incetinește îmbătrânirea celulară. Tocmai de aceea este folosită în componența a numeroase produse dermato-cosmetice, dar și în produse anti-aging.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui produs, este super important să ai grija la lista de ingrediente care apare pe etichetă. Caută Granola care să aibă conținut redus de zahăr și are în componență ingrediente simple, pe care le cunoști.  De asemenea, evită pungile de Granola pe care apar grăsimile rele, hidrogenate.

Consumă Granola dimineața, cu iaurt sau cottage cheese. De asemenea, exista varianta de batoane Granola, la fel de gustoase.

Sper că te-am făcut curios să testezi Granola și să te bucuri de beneficiile pe care ti le oferă.

Cu drag,

Andreea Stănișor

Articol scris de Andreea Stănișor

Fondator Next Door Fitness

Instructor clase de grup – specializare Pilates si Aerobic