Beneficiile sportului – de ce să faci mișcare?

Auzi peste tot despre cât de important este să te antrenezi, să ai un stil de viață activ și sănătos. Este adevărat, mișcarea îți aduce multiple beneficii și vrem să dezbatem împreună câteva dintre ele. 

Te invităm să parcurgi acest articol pentru a afla de ce e bine să faci sport. Spoiler alert: e posibil să îți vină marele chef să te antrenezi, așa că te sfătuim să ai lângă tine echipamentul de sală 🙂

 • Sportul te ajută să ai mai multă energie!

  Știm, cu toții avem momente când efectiv nu vrem să plecăm din pat, nu avem chef de nimic altceva decât de netflix &chill, o carte bună sau lenevit și pierdut vremea cu scroll/swipe/scroll/swipe:). E ok, e normal din când în când corpul să îți ceară un timp de relaxare. Dacă, însă, stările de lene sunt din ce în ce mai dese, sau dacă simți în fiecare zi nevoia de time off, atunci e momentul să ieși din zona de confort! Un antrenament de intensitate moderată te va ajuta să te încarci cu energie, să te bucuri de viață!

 • Sportul te ajută să dormi mai bine

  Este dovedit faptul că sportul îmbunătățește calitatea somnului. După un antrenament intens, la sfârșitul zilei vei adormi mai repede, vei dormi mai bine și te vei odihni mai bine.

 • Sportul te ajută să slăbești

  Este foarte general să afirmăm asta, însă sportul chiar te ajută să slăbești, atâta timp cât nu suplimentezi prin alimentație echivalentul consumului caloric. Detaliem: ca să slăbești, ai nevoie să fii în deficit caloric, adică să arzi mai multe calorii decât consumi/mănânci. Sportul te ajută să arzi calorii, așa că în ideea în care păstrezi stilul alimentar, dar introduci antrenamente în rutina ta, vei reuși să dai câteva kilograme jos.

 • Sportul te ajută să ai randament mai mare la muncă sau în perioadele solicitante

  Dacă vrei să te remarce șefii (într-un mod pozitiv:) ), nu uita de antrenamente! Cum vine treaba asta? Simplu! S-a dovedit științific faptul că activitatea fizică  te ajută să îți îmbunătățești puterea de concentrare și memorie, precum și gândirea critică.

 • Mișcarea fizică este cel mai bun anti-depresiv

  Sportul te va ajuta să reglezi nivelul hormonal din organismul, iar hormonii responsabili cu stările depresive vor fi suprimați. De asemenea, exercitii fizice te ajută extrem de mult să ții sub control gândurile negative și să elimini frustrările acumulate de-a lungul zilei.

  În același timp, aceste exerciții stimulează producerea de endorfine. Endorfinele sunt responsabile cu starea de bine, te ajută să fii mai relaxat și mai optimist după o zi grea.

 • Făcând mișcare vei avea mai multă încredere în tine

  Da, da, da! Antrenându-te regulat, vei observa cum corpul tău se transformă, vei fi mândru de ce vezi în oglindă – puncte la încrederea în sine. De asemenea, vei avea mai multă energie să faci lucruri pe care le amânai: cursuri de dans, excursii, drumeții. O să ai mai multă forță fizică, dar și interioară.

 • Sportul te ajută să ai o viață socială activă

  Sportul te ajută să fii mai activ social! Dacă faci sportul de grup sau de echipă, automat îți vei face prieteni noi și va apărea sentimentul de apartenență. Însă chiar dacă faci alt tip de mișcare, care nu presupune activitate de grup, tot vei avea sanse mai mari să fii mai activ social, pentru că vei avea mai multă energie să ieși în oraș și mai multă încredere în tine să socializezi 🙂 win, win, win

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online

Articol scris de Andreea Stănișor
Fondator Next Door Fitness
Diet Coach – creator program Diet Plan
Instructor clase de grup – specializare Pilates si Aerobic

2021-05-11T11:44:13+00:00

Go to Top