Articol scris de Andreea Stănișor

Pandemie, pandemie, pandemie! Asta este starea de fapt, stare care ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne reorientăm profesional, să ne regăsim personal și să ne adaptăm la un stil de viață pe care nu îl visam înainte. Afacerile s-au închis, altele s-au reorientat către un alt domeniu, am făcut cu toții tot ce am putut ca să trecem cu bine de toate. Însă, în articolul de astăzi, aș vrea să vă povestesc despre cum ne-a afectat pe noi, Next Door Fitness, pandemia, cum am facut ca să trecem peste momentele dificile și cât de grea a fost decizia de a muta TOATĂ activitatea pe online și ce părere am acum despre tot ce reprezintă pandemia pentru domeniul sportiv recreativ.

2020 – anul care ne-a arătat cât de puternici suntem

2020 ne-a luat pe toți prin susprindere, asta este clar. Persoane fizice, persoane juridice, firme mari și firme mici, toți am trecut prin schimbări.

 • Pentru Next Door Fitness, începutul anului 2020 reprezenta începutul celui mai profitabil an de până atunci, dezvoltarea în ritm accelerat și planuri pentru relocare/extindere spațiu din Popa Nan. În iunie 2020 urma să expire contractul de închiriere (fosta fabrica Mătasea Populară urma să se demoleze, iar noi trebuie să eliberăm spațiul care ne fusese loc de suflet), însă toate spre mai bine, urma să creștem visul Next Door Fitness.
 • Martie 2020 – lockdown. Sălile inchise, fără să știm pentru ce perioadă de timp, fără să primim vreun ajutor considerabil din partea statului. Ce facem cu abonamentele încasate în avans, cheltuielile cu chirii, salarii? Cât stăm cu sălile închise? Toate acestea erau niște necunoscute la care nu găseam răspunsul nicăieri.
 • Martie 2020 – primele antrenamente online Next Door Fitness – antrenamente de grup și antrenamente personale. Feedback-ul primit din partea clienților, unul excelent, ne bucură că rămânem activi și conectați.
 • Următoarele trei luni au trecut extrem de repede, iar digitalizarea Next Door Fitness a fost 100%. Totul se întâmpla online, comunitatea creștea, aveam deja membri și din afara Bucureștiului. Foarte usor am pus bazele platformei Next door Fitness și am integrat tot ce înseamnă plăți, antrenamente online live, înregistrări.

.…dar totuși, ce facem cu spațiul? Redeschidem sala? Ne relocăm?

Cu mare durere, am decis închiderea sălii din Popa Nan, deoarece costurile de relocare și chirie nu ar fi putut fi susținute. Anul 2020, anul care urma să fie punctul de dezvoltare, a fost punctul în care am închis sala fizică.

Cine ne-a trecut pragul știe ce echipă de oameni faini eram toți la Next Door Fitness. Din 2012, de când am deschis prima sala Next Door Fitness (aveam 20 ș’un pic de ani:) ) am vrut să fie un loc special, să fie așa cum mi-aș dori eu sa găsesc o sală daca aș fi client. Tot ce facem, facem pentru clienți, iar toate antrenamentele și evenimentele Next Door Fitness sunt pentru prietenii noștri, clienții.

Echipa mea a fost alături de mine 100%, clienții au fost alături de noi 100%. Deși momentul a fost greu din toate punctele de vedere, deja simțeam efectele pozitive: suntem oameni, suntem uniți, suntem împreună!

 

Câteva imagini din ce reprezintă spiritul Next Door Fitness

Dar… 2020 a reprezentat și anul în care am deschis ochii către noi oportunități! Dintr-o dată, nu mai aveam limite, la propriu! Clienții noștri nu erau limitați de spațiu, de zonă, aveam loc pentru toată lumea și din toată lumea:) Digitalul e MAGIC!

Cu bucurie ne-am adaptat extrem de repede la tot ce înseamnă online și tot cu bucurie am descoperit multe avantaje! De peste un an de zile suntem pe online, am crescut o comunitate națională și internațioanală 🙂 de oameni dornici să facă sport online, din confortul casei lor.

Avantajele antrenamentelor online

 • Câștigi timp

  Timp pe care l-ai investi în drumul către sală/ de la sală, timp pierdut în trafic de cele mai multe ori

 • Ai extra confort

  Te antrenezi de acasă, nu mai aștepți să intri la vestiar și nu te mai deranjează că din cauza persoanei din față nu vezi ce face trainerul 🙂

 • Scapi de grija privirilor celor din jur

  Te antrenezi fără să îți fie teamă că cineva ar putea să te “judece” cu o privire nepotrivită dacă nu reușești să faci toată seria de exerciții.

 • Te antrenezi când vrei

  Poți repeta antrenamentele ori de câte ori vrei, deoarece ai acces la înregistrarea claselor

 • Petreci mai mult timp cu familia

  De cele mai multe ori, membrii familiei ți se vor alătura. Pe lângă faptul că veți face o activitate super sănătoasă, veti avea și o activitate de familie care să vă unească.

Antrenamentele online sunt potrivite pentru persoanele cărora nu le place la sală sau care nu au foarte mult timp liber, care își doresc extra confort și posibilitatea de a se antrena când au timp.

La antrenamentele LIVE ai șansa să socializezi cu colegii de antrenament și cu echipa Next Door Fitness, iar instructorul poate vedea (doar dacă oferi acces la camera video :)) cum execuți mișcările și te poate corecta, dacă e cazul.

Un an mai târziu, Martie 2021, ne găsești 100% digitalizați și pregătiți să oferim cele mai bune experiențe tuturor celor care își doresc să aibă grijă de sănătatea lor!

 

Hai și tu ONLINE! 🙂

Articol scris de Andreea Stănișor

Fondator Next Door Fitness

Instructor clase de grup – specializare Pilates si Aerobic

Diet Coach – creatoarea programului Diet Plan