Pilates este un antrenament “veteran”, inventat de Joseph Pilates la începutul secolului XX, care a căpătat tot mai multă popularitate datorită mișcărilor relativ simple, sistemului integrator și a rezultatelor vizibile chiar după primele ședințe, atât la nivel de postură, dimensiuni dar și la nivel mental.

Având la bază tehnici preluate din yoga, Pilates este un antrenament pe cât de solicitant, pe atât de relaxant.

Unul dintre principiile aplicate la antrenamentul Pilates este lucrul cu balansul ți echilibrul, care determină întărirea musculaturii spatelui și a abdomenului. Astfel încât, la exercițiile Pilates îți vei lucra involuntar și spatele și abdomenul – îți corectezi postura și diferite probleme cu spatele, iar abdomenul se va contura armonios, fără a apela la clasicele exerciții de abdomen, care poate că nu îți ies întotdeauna.

Un alt element specific clasei de Pilates constă în controlarea respirației și învățarea tehnicilor de inspirație – expirație care te vor ajuta să susții un efort intens pe o perioadă îndelungată.

Beneficiile fizice practicării antrenamentului Pilates sunt multe:

– crește capacitatea plămânilor cu ajutorul respirațiilor adânci

– îmbunătățește circulația sângelui

– flexibilitate și mobilitate sporită

– corectarea posturii corporale

– creșterea densității oaselor

– sănătatea articulațiilor

La nivel de beneficii mentale, Pilates îți oferă:

– reducerea stresului

– autocunoaștere

– sentiment general de bine

– energie sporită

– capacitatea mentală crescută

Aceste exerciții de Pilates pot fi executate de orice persoană și la orice vârstă. Se recomandă și persoanelor cu probleme ale coloanei vertebrale, picioarelor, etc. Principiul acestora stă în concentrarea pe „forța interioară” care se află, după spusele creatorului acestui curent, în zona dintre buric și osul pubian.

Exercițiile se execută lent, cu accent pe conștientizarea tuturor mișcărilor și a respirației. Rezultatele devin vizibile în decurs de 3-4 săptămâni, chiar mai repede dacă se respectă și o dietă echilibrată, ușor hipocalorică.

Vei observa o remodelare plăcută a corpului – tonifierea abdomenului, îmbunătățirea formei picioarelor în general și ameliorarea aspectului zonelor cu probleme – fese și coapse – și nu în ultimul rând, reducerea celulitei.

Pilates este o metodă folosită de mulți ani de către numeroase persoane publice, vedete de cinema sau de televiziune, dansatori celebri sau sportivi de performanță. Abia recent aceasta metodă a început să fie adaptată și publicului larg. Mai mult chiar, unele tehnici sunt folosite în terapia fizică și de reabilitare deoarece pot ajuta pacienții să revină la puterea, concentrarea și balansul de care au nevoie.

Pilates se concentrează mai mult pe interacțiunea dintre corp și minte și duce la creșterea activității creierului. Pilates este un program de exerciții care lucrează cu mintea și corpul dar, spre deosebire de yoga, tai chi sau zen, nu are și un element spiritual.

Pilates poti practica la sala de aerobic din București – sector 3 -Next Door Fitness. Aici, la Next Door Fitness, grija și atenția oferită fiecărui participant la clase se reflectă în mulțumirea clienților sălii.