Voi merge la sală! De câte ori ți-ai spus asta?
La revelionul trecut, sau la fiecare început de an, la începutul verii, de fiecare dată când îmbraci costumul de baie sau când oglinda nu îți arată ceea ce ți-ar plăcea să vezi și exemplele pot continua. Poate ți-ai cumpărat chiar și echipamentul, adidași speciali, mănuși pentru gantere, obiecte care chiar și acum așteaptă în dulap.

Cunoști momentul în care te umpli cu entuziasm, cu energie, vizualizând deja silueta ta mult visată pe o plajă, dar începem să lucrăm la asta… de mâine, de luni, de luna viitoare, anul viitor, la următoarea lună plină 🙂

Ce se întâmplă în așa-zisa zi de mâine sau de luni? Entuziasmul a dispărut, motivația la fel, iar mintea nostră găsește rapid o scuză, sau mai multe: nu am timp, am o zi obositoare astăzi, sunt lipsit de energie. Voi merge mâine la sală. Cum era de așteptat, nu se întâmplă, și deja am intrat într-un cerc al amânării continue.

  • Și totuși, de ce se întâmplă așa?

Prin natura noastră, suntem tentați să amânăm lucrurile pe care nu ne place să le facem, și care cer un efort mai mult sau mai puțin însemnat din partea noastră.  Și, de unde știm că nu ne place sportul? Cine sau ce ne transmite cu atâta șiguranță acest lucru?

Răspunsul este unul simplu. Pe lângă nenumaratele scuze create de creier pentru a amîna, el mai creează si alte artificii, cu un scop similar. Spre exemplu, în mintea noastră sintagma sală de sport poate fi egală cu plictiseală, transpiratie, efort fizic, și, în concluzie, un adevărat chin. Astfel avem o imagine completă și… complet falsă a ceea ce înseamnă experiența într-o sală de sport.

Ca să rezumăm, am aflat de ce, deși ne dorim atât de mult să aratăm mai bine, să fim mai sănătoși, și ne-am propus de atâtea ori să facem ceva în acest sens, am fost atât de aproape, acest lucru nu s-a întamplat.

  • Ce facem în continuare? Ei bine, vom privi situația dintr-o altă perspectivă. …

Primul pas este să încerci. Alege o sală și mergi acolo, intră la un antrenament de grup și creează-ți o imagine reală asupra experienței. Vei întâlni diferite tipologii de persoane, cu profesii din cele mai diverse domenii și vârste diferite,  și care au în comun plăcerea de a participa la antrenamentele de aerobic, își rezervă timp special pentru asta, de câteva ori pe săptămână, cu consecvență.

Antrenamentele sunt diferite între ele, însă toate sunt captivante și atmosfera creată îți va conferi o doză de energie si motivație. Poate îți vor plăcea exercițiile lucrate, instructorul sau atmosfera. Nu vei simți când vor trece cele 50 de minute rezervate. Te invităm să încerci toate antrenamentele, pentru a afla ce îți place mai mult şi a cunoaște stilul tuturor instructorilor. Poate, la început, va fi puțin solicitant pentru tine, dar gândește-te că lucrezi pentru obiectivul tău doar 50 de minute din 24 de ore. Noi spunem că merită.

Conform studiilor, sunt necesare 30 de zile pentru a dobândi un nou obicei. Dacă timp de 30 de zile, de 3 ori pe săptamană vei fi în sală, îți garantăm că vei veni la sală cu plăcere și vei pleca de acasă fără efort, cât se poate de natural, pentru că deja ai creat un obicei, la fel ca …o cafea dimineața J.

În plus, dacă nu te numeri printre norocoșii cu un metabolism forte bun, îți rămane doar varianta în care menții o relatie pe termen lung cu sportul și să ai grijă la alimentație (găsești câteva sfaturi legate de alimentație in articolul Cum să ai un stil de viață sănătos fără să renunți la alimentele preferate  )

  • La Next Door Fitness te așteptă instructori bine pregătiți, o sală mare, spațioasă, o paletă largă de antrenamente între care să alegi și absolut toate condițiile ca tu să acorzi mai multă atenție corpului și sănătății tale.
          Ia-o ca pe o provocare, și.., ne vedem la sala de sport Next Door Fitness!

Află mai multe despre abonamentele Next Door Fitness accesand pagina Tarife. Mai mult, poti achiziționa online pachetul preferat, astfel încât câștigi timpul pe care l-ai petrece la recepția clubului.