Te-ai hotărât să te apuci de sport sau poate faci mișcare de ceva timp și îti dorești să își atingi obiectivele, normal, însă găsești tot felul de informații car se bat cap în cap, sau care, după ce le aplici, nu te ajută să ai rezultatele dorite. De ce? Pentru ca mediul online este plin de informații adevărate sau mai puțin adevărate, care, daca nu vin de la profesioniști îți pot face mai mult rău decat bine.

 

Am discutat cu Andrei Mușat, instructor personal și de group fitness cu experiență de peste 10 ani, membru rezident Next Door Fitness. L-am rugat să ne spună care sunt cele mai des întâlnite mituri despre sport.

Mitul 1: Pentru un posterior ferm și rotund trebuie să lucrezi în fiecare zi picioare și fesieri!

La nivel fizic acest lucru nu este posibil. Ca să ai rezultate, este necesar să te antrenezi suficient de intens, însă corpul are nevoie de 48 ore până la 72 ore de repaos pentru a reface musculatura. Dacă vei continua să te antrenezi pe aceeași grupă musculară tot timpul sau cât mai des este foarte probabil ca rezultatele să întârzie să apară din cauza suprasolicitării. Ai nevoie de odihnă după fiecare antrenament, pentru că mușchiul se reface cel mai bine în timpul somnului.

 

Sfat: Alternează tipurile de antrenament pe grupe musculare și lasă pauză între ele.

Mitul 2. Dacă lucrez cu greutăți o să arăt prea musculos/oasă!

Să lucrezi cu greutăți este musai necesar dacă vrei să ai un corp tonifiat și frumos armonizat. Bazându-ne pe principiul grăsimile se ard dacă lucrezi la masa musculară nu la țesutul adipos, tragem  concluzia și întelegem că “Ai nevoie de o masă musculară mai mare ca să poți consuma mai multă energie. Consumând mai multă energie vei scăpa și de țesutul adipos.”

Sfat: Dacă îți alegi un plan de antrenament bun care să cuprindă și cardio și forță/rezistență cu greutăți cu siguranță rezultatele tale vor fi foarte bune și nu vei arăta foarte musculos/loasă.

Mitul 3. Suplimentele nutritive dăunează femeilor!

O să începem prin a defini “suplimente”.
SUPLIMÉNT, suplimente, s. n. 1. Ceea ce se adaugă la ceva pentru a-l completa sau pentru a suplini o lipsă.
În teorie nimeni nu are nevoie de suplimente dacă are un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată și completă!
Însă, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Suplimentele au fost inventate pentru a-i ajuta pe aceia care nu reușesc să-si completeze dieta zilnică cu necesarul caloric.

Exemplu, dacă necesarul tău zilnic de calorii este de 1400 kcal iar tu astăzi ai ingerat mai puțin de 1400 kcal, poți folosi suplimentele nutritive ca să atingi acel necesar. Adu-ți aminte ca acest necesar este influențat și de stilul tău de viață, dacă faci antrenamente regulat, dacă ești mai activ sau dacă lucrezi în  medii solicitante. Nu uita că din categoria suplimente fac parte multe vitamine și minerale necesare bunei noastre funcționări fizice.

Sfat: Consumă suplimente pentru a-ți completa aportul necesar de vitamine și minerale. Suplimentele nu fac rău oamenilor dacă sunt consumate responsabil.

Desigur, acestea sunt doar câteva din miturile despre sport. Ne dorim să vă aducem informații de calitate, tocmai de aceea organizam  în data  de 10 iunie, ora 20:00 workshop-ul online cu tema Mituri despre sport și nutriție, alături de Andrei Mușat.

Pe parcursul a 90 minute vom anula toate miturile despre sport și nutriție, iar tu poți afla răspunsul la întrebările pe care le ai direct de la profesioniști!