Crăciunul este probabil cea mai iubită sărbătoare de către noi toți. Luminițe colorate peste tot, cadouri cât mai frumoase, prietenii și familia se reunesc după luni bune și, nu în ultimul rând, mâncare delicioasă pregătită cu multă atenție și migală.

Atunci când te gândești la mâncarea de Crăciun cu siguranță îți imaginezi sarmale, fripturi condimentate, salate pline cu maioneză și cu siguranță nu poți uita de tradiționalii grăsuni, plini cu nucă și ciocolată. Cozonacii. Totul este cât se poate de magic și de minunat, însă fără prudență se poate transforma într-o situație neplăcută sau chiar dureroasă pentru tine.

Pe cât sunt de delicioase, savuroase și ispititoare bucatele de sărbători, trebuie să avem grijă la combinațiile alimentare pe care le facem și la cantitatea de alimente pe care o mâncăm. Totul, pentru a ne simți bine și pentru a ne ocroti corpul.

 • Sarmale + Cozonac = love?

  Ce spui de niște sarmale delicioase, iar după acestea să savurezi o felie mare de cozonac? Sună grozav? Pentru stomacul tău cu siguranță nu va fi ceva plăcut. Această combinație îngreunează digestia, iar arsurile gastrice sunt aproape garantate. Din păcate, nu există pastile miraculoase care să facă ca efectul de balon în stomac să dispară în câteva secunde. De aceea, sfatul nostru este să eviți această bombă calorică pentru binele organismului tău.

 • Proteină și carbohidrați

  Bine cunoscuta combinație între proteină și carbohidrați este super recomandată, în cantitățile corecte. Însă, consumate în exces vor fi un adevărat coșmar pentru digestia ta. Stomacul tău se va transforma într-un “balon”, iar starea ta va fi una de disconfort. Pentru a o evita și a te bucura de bunătăți, combină friptura cu legume sau salată de crudități. Același lucru îl poți face și cu cartofii.

 • Ouă umplute și sucuri acidulate

  Combinație fatală, ca o bombă cu ceas pentru organismul tău. Ouăle sunt aur pentru organism, însă în combinație cu maioneză, cu umpluturi cremoase, acestea devin greu de digerat. Iar dacă mai adaugăm și băuturi acidulate, totul se va transforma într-un episod de crampe, arsuri și dureri digestive. Astfel, dacă ai de gând să consumi ouă umplute de sărbători, apa va fi singura băutură rafinată de care vei avea nevoie.

 • Băuturile alcoolice și deserturile

  Da, vinul spumant este parfumat, elegant și se potrivește perfect acestei perioade magice. La fel cum o fac și prăjiturile sau torturile (recomandăm variante fără zahăr procesat), însă alăturarea acestora, nu este una plăcută și nici recomandată. Deserturile necesită cremozitate, astfel untul și smântâna vor fi prezente în prepararea acestora, iar în combinație cu alcoolul vor produce o reacție nedorită pentru digestia ta. Aceasta va fi mult mai lentă, iar sentimentul de disconfort va apărea numaidecât.

Acestea sunt doar câteva combinații pe care recomandăm să le eviți. Însă pentru a fi sigur că vei avea sărbători de vis, nu uita să ai doar 3 mese principale pe zi, 2 gustări, iar apa să-ți fie cel mai bun prieten.

Alimentația este fără doar și poate elemental de bază atunci când vrei să abordezi un stil de viață sănătos. Dacă articolul prezentat ți-a fost de folos și vrei să afli mai multe informații, intră aici. Îți oferim servicii de nutriție online pentru a porni împreună spre rezultatul mult dorit!

Testează noua platformă!

Facem cinste cu 3 zile GRATUITE la achiziționarea oricărui pachet GO LIVE, timp în care te poți decide dacă este potrivit pentru tine, fără niciun cost 🙂

Testează serviciile GO LIVE

Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să îți faci cont pe site și să ne trimiți un mail pe [email protected] cu subiect – VREAU SĂ TESTEZ. Ne vedem online!

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online