Programul haotic sau activitățile zilnice care nu pot suferi amânare te fac de multe ori să renunți la mersul la sală. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lași ziua să treacă fără să contribui la obiectivele tale de fitness. Obținerea rezultatelor dorite exclusiv prin mersul la sală este un mit. La fel de bine, poți înlocui activitatea fizică din sala de fitness cu seturi de antrenamente concepute de specialiștii în sport.

Andreea Stănișor, antrenor fitness cu experiența de peste 9 ani, este unul dintre promotorii antrenamentelor de acasă, considerându-le la fel de eficiente precum cele de la sală. Am discutat cu Andreea despre antrenamentele fizice de acasă și am adunat sfaturi practice și idei de antrenamente pe care le poți aplica în confortul propriului cămin!

  • Exercițiile Hiit pentru tonifiere

    Cine a spus că antrenamentele Hiit nu sunt la fel de eficiente precum cele lungi? Practica Hiit (high intensity interval training) presupune o serie de antrenamente organizate pe intervale delimitate de timp, dar foarte intense, pe care le poți face chiar în living. Poți apela la exerciții de tip Hiit pentru tonifierea abdomenului, fesierilor, coapselor sau picioarelor. Practic, într-un timp scurt și prestabilit, vei executa exerciții ce presupun mai mult efort și concentrare. Aceste antrenamente sunt ideale atunci când te afli în criză de timp, dar simți nevoia de un boost de energie. Dă play la video și apucă-te de treabă!

  • Pilates pentru tonifiere și o postură corectă

    De Pilates ai mai auzit cu siguranță până acum. Exercițiile de Pilates sunt practicate cu scopul de a reduce tensiunea de la nivelul coloanei vertabrale. De asemenea, ele  îmbunătățesc circulația sângelui, respirația, cresc capacitatea de concentrare, întăresc sistemul imunitar și corectează postura. Nu în ultimul rând, exerciții de Pilates îți oferă o flexibiliate crescută și îți tonifiază corpul. Andreea recomandă exercițiile de Pilates și pentru diminuarea stărilor de anxietate și relaxarea întregului corp. Partea cea mai bună este că poți executa ședințele de Pilates oriunde te-ai afla, pentru că nu ai nevoie decât de echipament și o saltea de gimnastică. Reține că acestea sunt foarte ușor de executat, deoarece te folosești de mobilitatea propriului corp.

  • Exercițiile de cardio – energie pură pentru corp

    Există două tipuri de mountain climbers. Cei care pleacă în drumeții pe munte și cei care escaladează limitele antrenamentelor cardio. Printre cele mai cunoscute exerciții de cardio, mountain climbers îți crește ritmul cardiac și tonifiază corpul prin aducerea genunchilor la piept din poziția de flotare, în mișcări repetate ce alternează genunchiul stâng cu cel drept. Acest exercițiu îl poți face cu brio de acasă. În plus, multiplele exerciții de cardio care există îți permit executarea lor în aer liber, pentru momentele în care simți nevoia să te antrenezi în natură.

Iar pentru că nu puteam trece cu vederea faptul că ai ajuns până în acest punct al articolului, ți-am pregătit o surpriză. Mai jos regăsești un set de exerciții full body pentru acasă, pe care Andreea și-a dorit să îl împartă cu cei ce îndrăznesc să descopere beneficiile sportului de acasă. Enjoy it!

Dacă argumentele prezentate anterior te-au convins să alegi un antrenament online, nu ezita să ne contactezi. Next Door Fitness îți pune la dispoziție 3 variante: GO LIVE, ON DEMAND și PERSONAL TRAINING ONLINE. Pentru mai multe detalii despre antrenamentele online, intră aici!

Testează noua platformă!

Facem cinste cu 3 zile GRATUITE la achiziționarea oricărui pachet GO LIVE, timp în care te poți decide dacă este potrivit pentru tine, fără niciun cost 🙂

Testează serviciile GO LIVE

Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să îți faci cont pe site și să ne trimiți un mail pe [email protected] cu subiect – VREAU SĂ TESTEZ. Ne vedem online!

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online