Este bine să facem sport dimineața? Iată o întrebare pe care o auzim des din partea clienților noștri, așa că

am decis să scriem pe blog despre asta.

Există mai multe studii cu rezultate contradictorii legate de ora la care e bine să te antrenezi, sunt rezultate care certifică faptul că e mai bine să faci sport în prima parte a zilei, rezultate care indică a doua parte a zilei potrivită pentru rezultate maxime. În ciuda diferențelor, cercetătorii au reușit să se pună de acord asupra următoarelor aspecte:

  • Este bine să faci sport la orice ora decât să nu faci sport deloc! Antrenează-te oricând îți permite timpul!
  • Este mai ușor să faci sport atunci când ții cont de ritmul circadian, adică să te antrenezi în momentul zilei în care ai cea mai multă energie. Dacă ești o persoană activă dimineața, atunci vei da mai mult randament la un antrenament în prima parte a zilei
  • Este indicat să păstrăm un program bine stabilit de antrenament. Studiile arată că se obțin rezultate mai bune atunci când exercițiile fizice sunt făcute constant, păstrându-se orele de antrenament.

Stiai că organismul are nevoie de o perioadă de aproximativ 4 săptămâni în care să se acomodeze? Până te obișnuiești cu noua rutină și încep să se vadă schimbările în bine ai nevoie de mai multă determinare să nu renunți. Nu uita: prima lună de antrenamente e mai grea, nu renunța!

Dacă îți dorești să faci sport dimineața, iată avantajele pe care le vei resimți:
  1.  Ai energie toată ziua – wohooo! – exercițiile fizice stimulează eliberarea endorfinelor în creier. Despre endorfinele știm că ne dau o stare bună și super energie, și ce poate mai frumos decât o zi care începe cu energie bună?

  2.  Antrenamentele de dimineață îți cresc randamentul la locul de muncă datorită faptului că îți stimulează activitatea cerebrală –capacitatea de concentrare, creativitate! Să spunem că sportul făcut dimineața te ajută să fii promovat la munca! 🙂

  3. Te ajută să dormi mai bine – exercițiile fizice făcute dimineață scad tensiunea arterială și îmbunătățesc somnul din timpul nopții, te odihnești mai bine și îți sporești calitatea vietii. Minunat, nu?

  4. Făcând sport dimineața ai șanse mai mari să te ții de treabă! De ce? Pentru că seara se întâmplă des să fii corupt de un prieten care te vrea la o ieșire la suc sau o întâlnire la cinema.

Acum că ți-am oferit câteva beneficii ale practicării sportului de dimineață, vrem să îți oferim câteva sfaturi legate de alimentația înainte de orele de sport din prima parte a zilei.

În primul rând, începem cu faptul că e bine să mănânci ceva cu minim 30 minute înainte de a face mișcare dimineața. Nu îți recomandăm o masa copioasa care să te îngreuneze în antrenament, însă ceva ușor care să îți ofere energie să lucrezi la intensitate maxima.

Poti opta la masa de dimineață pentru cereale integrale, mix de semințe sau fructe uscate, un iaurt cu fructe sau chiar o banană sau câteva felii de măr. Nu uita să te hidratezi și ești pregătit pentru un super antrenament matinal.

Vrei să faci sport? Hai să ne cunoaștem!