Înainte de a începe să faci sport, este important să ai bine definit motivul pentru care te apuci de antrenamente: întreținere, tonifiere sau slăbire.

Odată știut motivul, trebuie să te documentezi să vezi ce tipuri de antrenamente îți sunt potrivite și care te vor ajuta în atingerea obiectivului tău.

De foarte multe ori apare întrebarea : ” De ce nu slăbim când facem sport?”, deoarece nu suntem bine înformați în legătură cu tipurile de exerciții benefice pentru slăbit, antrenamentele cele mai eficiente în cazul în care dorim să dăm jos kilogramele în plus, sau metodele prin care nu ne abatem de la drum și nu ne pierdem motivația.

Iată o listă cu cinci elemente importante, de care trebuie să ținem cont atunci când facem sport și ne dorim să slăbim sănătos:

1. Dacă faci doar antrenamente de tonifiere (pilates, yoga, etc), arzi aproximativ 144 de calorii în 50 de minute, ceea ce nu este mai mult decât în cazul unei plimbări lejere. Recomandarea noastră este să combini acest tip de antrenament cu un sport careîți crește ritmul inimii ceva mai mult, de exemplu, Zumba, Group Workout, Fitball, Strong by Zumba, Step Aerobic, Kettlebell Workout etc.

2. Studiile arată că dacă te antrenezi singur sunt șanse mai mari să încetezi să mai faci sport. Dacă nu ai o persoană care să-ți țină companie și cu care să te motivezi, riști să îți pierzi interesul. De aceea, orele de grup te vor ajuta să te motiveze să nu renunți.

3. Dacă lucrezi cu greutăți mari nu vei avea rezultatele dorite, de slăbire. Vei remarca cum kilogramele în plus se vor duce rapid dacă ridici greutăți mici de mai multe ori, sau lucrând doar cu greutatea proprie. Greutățile ridicate îți vor crește masa musculară, pe când greutățile mici te vor ajuta la arderea grăsimilor.

4. Dacă exersezi în același ritm. Este bine să combini perioadele în care faci sport la intensitate mare, maximă, cu cele de ușoară relaxare. De exemplu, încearcă să alternezi zilele în care lucrezi exerciții intense, de tip cardio, cu cele în care lucrezi exerciții de tonifiere și stretching. De exemplu, combină zilele cu antrenamente de cardio: Zumba, Group Workout, Fitball etc cu zilele în care lucrezi tonifiere: Pilates, Corex.

5. Dacă cedezi foamei de după mișcare. Dacă simți o senzație arzătoare de foame după ce ai fost la sală și cedezi tentatiei, nu ai făcut nimic. Încearcă doar să guști ceva și să bei multă apa și vei vedea că treptat foamea se va diminua, iar celulita și kilogramele în plus se vor duce și ele.

Incearcă să ții cont de aceste sfaturi. O viață activă și o alimentație sănătoasă te vor ajuta să ajungi la kilogramele dorite.

Mult succes!