Auzim peste tot, în cărți, la televizor, pe internet ca apa este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru, care este în proporție de 80% format din apă. Fără apă, organismul uman poate rezista doar câteva zile, iar funcțiile cerebrale sunt direct influențate de aportul de apă pe care îl oferim corpului nostru, deoarece creierul este 75% apă.

Apa este extrem de importantă pentru noi, are rol de vindecare în anumite boli, însă trebuie să știm exact cum și când trebuie consumată ea.

Când și cum trebuie băută apa:

  • Imediat după ce te trezești, indicat este să bei un pahar de apă pe stomacul gol, pentru că te ajută la activarea organelor interne și la eliminarea toxinelor din organism, toxine acumulate în timpul nopții.
  • Înainte de masă, obișnuiește-te să bei un pahar de apă; te va ajuta la digestie și va controla apetitul.
  • Înaintea întâlnirilor importante, încearcă să bei un pahar de apă; te va ajuta să te relaxezi și să îți controlezi emoțiile.
  • Bea regulat, pe tot parcursul zilei, câte un pahar de apă, mai ales între mesele principale. Senzația de foame este ținută sub control, iar organismul va fi hidratat.
  • Înainte de duș, bea un pahar cu apa! De ce? Ajută la scăderea tensiunii arteriale și este o metodă eficientă de a accelera eliminarea toxinelor prin piele.
  • Înainte de culcare, bea un pahar cu apă! Riscurile de atac cerebral sau atac de cord sunt mai mici astfel.
  • Apa, consumată regulat, este inamicul numărul unu al celulitei!
  • Niciodată nu bea apă în timpul mesei, sau imediat după, aceasta va încetini procesul de digestie.
  • Nu bea apa rece! Apa rece nu e bună deoarece solidifică mâncărurile uleioase și va încetini digestia. Odată ce acest rezultat solid va reacționa cu acizii din stomac, va fi absorbit mai repede decât hrana solidă și se va depune imediat pe intestine.

Sperăm că am oferit câteva argumente solide care să te determine să îți faci un obicei din a bea apă regulat, vei simți efectele din prima săptămână! O piele mai hidratată, o minte mai aprigă ți kilograme în minus!

Alege să fii sănătos și activ! Pe lângă o dieta echilibrată, fă-ți un obicei din a face mișcare de 3 ori pe săptămână! La sala de aerobic din București, Next Door Fitness, găsești antrenamente diverse, care te vor motiva și te vor ajuta să fii în formă fizică și psihică!