Fie că ne dăm seama sau nu, alimentația este un element foarte important pentru sănătatea noastră. Felul în care ne hrănim zi de zi se reflectă atât în aspectul fizic, cât și în starea psihică. De la acnee și tulburări digestive, până la depresie, toate acestea pot apărea în urma unei alimentații nepotrivite pe termen lung. Dacă ți-am stârnit interesul cu privire la importanța alimentației în viața ta, citește în continuare!

Ce este o alimentație sănătoasă?

De-a lungul timpului, sintagma „alimentație sănătoasă” a căpătat diverse definiții. Multitudinea de perspective și evoluția informației cu privire la organismal uman au condus spre o nouă cunoaștere pentru alimentele potrivite într-un stil nutritional. Totuși, există o serie de elemente de care trebuie să ții cont atunci când vrei să creezi un meniu sănătos pe placul tău. O alimentație sănătoasă trebuie:

  • Să fie diversificată, astfel încât să nu te plictisești rapid de ceea ce mănânci. Chiar dacă alimentele de bază sunt aceleași, precum rețetele sunt nenumărate. Ai nevoie doar de puțină imaginație și spor la gătit;

  • Să acopere necesarul de și nutrienți organismului, astfel încât să simți sațietate și energie pe tot parcursul zilei;

  • Să fie distribuită echilibrat în numărul de mese și gustări necesare organismului tău;

  • Să fie consumată moderat în funcție de necesarul energetic al organismului tău;

  • Să conțină proteine, carbohidrați, fibre și grăsimi în cantități optime.

Când alegi să mănânci sănătos, efectele pozitive nu întârzie să apară. Pe lângă o stare de bine generală și satisfacția că îndeplinești pas cu pas obiectivele propuse, alimentația sănătoasă determină:

  • Îmbunătățirea odihnei – când organismul tău primește doar cât are nevoie, iar senzația de balonare înainte de somn este inexistentă. Astfel, digestia din timpul nopții este una rapidă și ușoară.

  • Pierderea în greutate – când mesele zilnice sunt limitate în optimul caloric specific organismului tău, surplusul de kilograme dispare treptat.

  • Îmbunătățirea dispoziției – când mănânci bine, te simți bine, iar acest lucru este demonstrat. Cercetătorii sugerează că stilul alimentar se află în strânsă legătură cu dispoziția. Astfel, o dietă cu încărcătură glicemică ridicată poate provoca depresie și oboseală.

  • Evitarea problemelor de sănătate – fie că vorbim de diabet, acnee sau tulburări digestive, toate aceste situații negative pot fi evitate, controlate sau menținute la un nivel de stagnare cu ajutorul alimentelor potrivite.

  • Sănătatea generației ce vine – copii învață de la părinți și de cele mai multe ori, le urmează exemplul. Drept urmare, cercetătorii au demonstrat că acei copii care au avut în mod regulat mese în familie, au mâncat mai multe legume și fructe și mult mai puține alimente dulci decât colegii lor care mâncau mai mult în oraș.

Alimentația este fără doar și poate elemental de bază atunci când vrei să abordezi un stil de viață sănătos. Dacă articolul prezentat ți-a fost de folos și vrei să afli mai multe informații, intră aici. Îți oferim servicii de nutriție online pentru a porni împreună spre rezultatul mult dorit!

Testează noua platformă!

Facem cinste cu 3 zile GRATUITE la achiziționarea oricărui pachet GO LIVE, timp în care te poți decide dacă este potrivit pentru tine, fără niciun cost 🙂

Testează serviciile GO LIVE

Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să îți faci cont pe site și să ne trimiți un mail pe [email protected] cu subiect – VREAU SĂ TESTEZ. Ne vedem online!

Vrei pe cineva alături de tine? Noi te putem ajuta!

Intră în comunitatea Next Door Fitness – intră în prima paltformă online cu servicii complete:
✔antrenamente de grup online, live și on demand
✔antrenamente personale online, live
✔nutriție online