Să facem mișcare într-un mod regulat este esențial într-o lume în care stresul este din ce în ce mai des întâlnit în rândul nostru, chiar de la cele mai fragede vârste. O viață activă te poate ajuta să adopți o atitudine sănătoasă, astfel încât riscul de a suferi de afecțiuni fizice sau psihice este scăzut.

De această dată, ne vom concentra mai mult asupra beneficiilor psihice pe care antrenamentele de aerobic le au asupra noastră.

Stiați că mișcarea regulată te ajută să ai o memorie mai bună? Sportul te ajută să înveți mai ușor? Exact, rezultatele mai multor studii făcute ne demonstrează că mișcarea ne ajută să ne îmbunătățim considerabil rezultatele academice.

Explicația este simplă, dat fiind că este cunoscut faptul că un simplu antrenament îți îmbunătățește starea de spirit, te face să fii mai încrezător în forțele proprii și te ajută să ai mai mult chef de învățat. De asemenea, mișcarea regulată te ajută să te poți concentra mai bine în toate activitățile pe care desfășori.

În 2008, profesorul de la Harvard, John Ratey, demonstrează în studiile sale că antrenamentele aerobice te ajută să îți depășești eventualele probleme de anxietate, depresie, stres, învățare și chiar problemele tot mai des întâlnite la nivelul capacității de concentrare!

Așadar, contrar principiului “nu am timp să fac sport, sunt în sesiune”, acum (mereu) este un bun moment să îți reînnoiești abonamentul la sală, în loc să iei o pauză!

De asemenea, cercetătorii numesc exercițiul fizic și antrenamentele de aerobic ca fiind singura cale spre a ne feri de boala secolului, Alzheimer. S-a demonstrat că un ritm de viață activ este cel care ne salvează de micșorarea creierului, în speță, de apariția demenței.

Sportul stimulează producerea unor cantităţi mai mari decât în mod obişnuit de neurotransmiţători cum sunt endorfinele, „hormonii fericirii“.

Endorfinele nu sunt însă singurii neurotransmiţători care se înmulţesc în creier datorită mişcării. Şi dopamina (unul dintre principalii neurotransmiţători, responsabil cu controlul mişcării, dar şi cu activarea centrilor plăcerii din creier) şi glutamatul (cel mai abundent neurotransmiţător excitator din sistemul nervos) sunt produse în cantităţi mai mari în timpul activităţii fizice, pentru a pune în mişcare corpul.

Depresivii vor resimţi o ridicare aparent inexplicabilă a stării de spirit după o repriză de alergare în parc, de exemplu.

Desigur că pare interesant ceea ce v-am expus si poate că vă gândiți că e cazul să vă refaceti abonamentul la sală, însă, ca să vă convingem să mai spunem doar ca starea de bine pe care o resimți după o oră de antrenament este extraordinară! Așa că nu mai așteptați, acum este momentul să faceți o schimbare în bine pentru voi!